30-то издание на Международния театрален фестивал Варненско лято“  бе открито

...
30-то издание на Международния театрален фестивал Варненско лято“  бе открито
Коментари Харесай

30-то издание на Международния театрален фестивал „Варненско лято“ започна

30-то издание на Международния сценичен фестивал „ Варненско лято “  бе намерено нощес в държавна такса „ Стоян Бъчваров “. Приветствие към уредниците и участниците насочи кметът на града Иван Портних. В знак на почитание за големия труд и безрезервност той връчи специфични юбилейни монети, отдадени на 50-та годишнина от откриването на Варненския халколитен некропол, на Цветана Манева, ръководител на настоятелството, и на проф. Николай Йорданов, директор на фестивала. 

Иван Портних благодари на уредниците, по тази причина, че макар провокациите през последните години, срещите с публиката не са прекъсвани. Поздравления от сцената насочиха Цветана Манева, министърът на културата Атанас Атанасов, шефът на спектакъл „ София “ - Ириней Константинов, Даниела Димова, шеф на ТМПЦ- Варна.

Фестивалната стратегия стартира с постановката „ Бащата “ от Флориан Зелер на Народния спектакъл „ Иван Вазов “, с режисьор Диана Добрева. Сред най-открояващите се спектакли в българския сценичен плакат са още " Опашката " на Драматичен спектакъл Плевен, " Майсторът и Маргарита " на Младежкия спектакъл, " Сирано дьо Бержерак " на Театър Българска войска. Зрителите ще могат да видят забавни продукции и от интернационалните подиуми на " Комеди франсез ", Уест Енд Лондон, Нидерландия, Словения, Хамбург - Германия. 

Вечерта приключи с приказно улично дефиле, наречено „ Бели криле “, на „ Close act “- Нидерландия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР